Voorlopige selectie NL Surfteam 2018

Fotograaf Jan Bijl

Vrijdag 17 november jongstleden hebben alle deelnemers van de voorlopige selectie van het Nederlands Surfteam bericht gehad over de selectie procedure aan de World Surfing Games 2018.

De Holland Surfing Association, in samenwerking met het Surf Topsport Centrum heeft een selectie gemaakt van acht heren en vier dames, die vanaf vandaag de strijd met elkaar aangaan om een definitieve plaats in het team van bondscoach Ruurd Mosterd.

Voor de tweede keer in de Nederlands geschiedenis zend de Holland Surfing Association een team van zes atleten naar het Wereld Kampioenschap voor landenteams om zich te meten met de wereldtop.
Later dit jaar zal de International Surfing Association bekend maken waar dit evenement gehouden zal worden.

Tijdens de eerste deelname aan dit evenement in 2017 in de surfhoofstad van Europa, behaalde het Nederlandsteam een nette 24e positie, als smaakt dit uiteraard naar meer. Coach Ruurd Mosterd zegt hierover: “Het team heeft een goede ervaring over gehouden aan de vorige World Surfing Games. Iedereen weet waar die staat op de mondiale kaart. Ik geloof dat we onze 24ste plek zeker kunnen verbeteren.” Uitkijkend op de Surf-Off van het Nederlands team; “Het niveauverschil is erg klein, dus het gaat in mei 2018 een serieus mooie battle worden voor een plek in de definitieve selectie.”

De voorlopige selectie bestaat uit acht heren en vier dames. Hiervan zullen er vier heren en twee dames na de Surf Off (5 – 12 mei 2018) overblijven en Nederland in 2018 vertegenwoordigen.

Heren

 1. Pascal v/d Mast
 2. Tom Boelsma
 3. Robin Kersbergen
 4. Pepijn Tigges
 5. Remi Petersen
 6. Kaspar Hamminga (wildcard)
 7. Roy van Eijk (wildcard)
 8. Fabian Salawanej (wildcard)

Dames

 1. Mirna Boelsma
 2. Dominga Valdes
 3. Julia van Rooij (wildcard)
 4. Eveline Hooft (wildcard)

Houd www.surftc.nl in de gaten voor alle informatie over het NL Surfteam of volg ons op de social-media.

Recente posts
Topsport Talent School

Topsport Talent School – sporten en leren tegelijkertijd. Die gouden plak wil je halen, maar je schooldiploma natuurlijk ook! Met ons Topsport Talent-programma op het Segbroek college combineer je topsport met school. Voor meer informatie neem contact op met het Segbroek College. Coördinator Topsport: Dhr. T. Bruggeling/ brg@segbroek.nl STC manager: Dhr. M. Levenbach/ 06-28776728 Landelijke […]

UKPSA, Porthcawl

Vanuit de surf tour commissie zijn we bezig met het organiseren om deel te nemen aan het UKPSA , Porthcawl event in de herfstvakantie (do 17 t/m wo 23 oktober). Zes talenten hebben zich hiervoor aangemeld en bereiden zich voor op deze wedstrijd. https://ukprosurf.com/surf-event/uk-school-surf-championships/  

ONDERSTEUND DOOR