NL Surfteam


De missie van de HSA is om in 2024 en/of 2028 Nederlandse surfers deel te laten nemen aan de Olympische spelen, in het traject hiernaartoe zal de focus en professionaliteit van de riders en het betrokken team steeds verder toenemen. In 2022 hebben we voor het eerst in de historie deelgenomen met een junioren team aan de ISA world surfing games, deze ervaring en leermomenten hebben geleid tot mooie resultaten in El Salvador en de groei van het team was goed te zien op de Eurosurf (EK) in Portugal in juli 2023, waar het team een 6de plaats behaalde met geweldige individuele resultaten zoals de 3de plaats van Tiara van der Huls in de U16 categorie.

Drie junioren riders zijn vervolgens doorgestroomd naar het senioren team en hebben samen met de ervaren riders tijdens de ISA wolrd surfing games in Huntington (Los Angeles) een 19de plaats weten te bemachtigen. Dit was een evenaring van het beste resultaat ooit voor Nederland.

In maart 2023 begint de voorbereiding voor NL Surfteam 2023, de riders nemen dan deel aan een trainingskamp in Portugal gevolgd door deelname aan de QS in Caparica. Daarna reizen de surfers naar El Salvador voor deelname aan de ISA World Surfing games 2023. Tijdens deze wedstrijd zijn plaatsen te verdienen voor de Olympische spelen van 2024. Het team bestaat uit 4 dames en 4 heren, tijdens de wedstrijden zullen 3 van hen in actie komen en is de 4de rider reserve. Het team voor 2023 bestaat uit; Mirna Boelsma, Sigal Kruithof, Tiara van der Huls, Eva Hoffman, Kaspar Hamminga, Tom Boelsma, Beyrick de Vries en Oliver Heintz.

NL SURFTEAM

Het Nederlands Surfteam is in 2022 19de van de Wereld geworden tijdens de ISA World Surfing Games in Californië.

 

Team NL Junior

Team NL junior is 23ste geworden tijdens hun allereerste deelname aan de ISA world Surfing games in 2022 en daarna 6de overal geworden op de Eurosurf.

 

ONDERSTEUND DOOR