Voorlopige selectie Nederlands Surfteam 2017 is bekend

Nederlands Surfteam 2015

Remi Petersen wordt gefeliciteerd na zijn gewonnen heat tijdens de Eurosurf 2015 in Casablanca (Marokko).

Voorlopige selectie van het Nederlands Surfteam 2017 is bekend! Dit team zal voor het eerst in de historie van het Nederlandse surfen afreizen naar Frankrijk om deel te nemen aan de World Surfing Games (21 – 28 mei 2017).

Na de tweede tourstop van de NK surftour in Frankrijk is duidelijk geworden welke beste Nederlandse surfers en surfsters zich hebben geplaatst voor de voorlopige selectie van het Nederlands Surfteam 2017.   Deze selectie is gemaakt op basis van de resultaten in Frankrijk of op basis van een gegeven wildcard uitgereikt door de selectiecommissie.

De definitieve selectie zal geformeerd worden na een ‘Surf Off’ in Portugal van 1 – 5 maart 2017.  Tijdens de ‘Surf Off’ worden er drie heats gesurft tegen elkaar. Er wordt een ranking gemaakt waarbij de nummers 1 t/m 4 bij de mannen en de nummers 1 en 2 bij de dames worden geselecteerd.

Vervolgens zal het team zich gaan klaarstomen voor de World Surfing Games van 21 – 28 mei 2017 en mogelijk de Eurosurf in het najaar 2017. Coach Ruurd Mosterd kijkt dan ook uit naar een mooi surfjaar: ‘In 2017 zal blijken waar Nederland op de mondiale surfkaart staat.’ Een prachtige kans voor de jongens en meiden om zich te meten met de absolute wereldtop. Afgelopen Eurosurf (in 2015) is Nederland vierde geworden van Europa, een super prestatie natuurlijk. Dat geeft veel vertrouwen in het team. Nu is het erg belangrijk om hard te trainen met elkaar en in mei er als een team te staan. Ik heb er mega veel zin in!’

Het Nederlands Surfteam kan jou support goed gebruiken! Hou 21 – 28 mei 2017 leeg in de agenda en support het Nederlands Surfteam in Biarritz.

Voorlopige selectie Nederlands Surfteam 2017

Heren

  1. Kaspar Hamminga
  2. Pascal v/d Mast
  3. Tom Boelsma
  4. Pepijn Tigges
  5. Remi Petersen (wildcard)
  6. Rick Vlek (wildcard)

Dames

  1. Mirna Boelsma
  2. Julia van Rooij
  3. Dominga Valdes (wildcard)
  4. Eveline Hooft (wildcard)

Het Nederlands Surfteam is op zoek naar sponsoren om een optimale prestatie neer te zetten tijdens de World Surfing Games 2017! Geïnteresseerd? Stuur een mail naar ruurd@hsa.nl.

Recente posts
Team NL is bekend

Team NL is bekend voor 2023. Het team zal bestaan uit 4 dames en 4 heren. De Nederlands kampioen en nummer 2 zijn in 2023 nog verzekerd van een plaats in het Team en deelname aan de ISA world surfing games. De 2 wildcards zullen de strijden om het laatste ticket voor El Salvador. Van […]

Topsport Talent School

Topsport Talent School – sporten en leren tegelijkertijd. Die gouden plak wil je halen, maar je schooldiploma natuurlijk ook! Met ons Topsport Talent-programma op het Segbroek college combineer je topsport met school. Voor meer informatie neem contact op met het Segbroek College. Coördinator Topsport: Dhr. T. Bruggeling/ brg@segbroek.nl STC manager: Dhr. M. Levenbach/ 06-28776728 Landelijke […]

ONDERSTEUND DOOR