Surf Off

JAN_4374

Het Nederlands Surfteam is deze week neergestreken in de Algarve bij Surflife Atlantic Riders voor de Surf Off. De surfers namen het gisteren op tegen elkaar om een plekje te bemachtigen in de definitieve selectie. Dit team zal van 20 – 28 mei 2017 voor het eerst in de historie deelnemen aan de World Surfing Games.

Gisteren was het de dag van de waarheid voor het team. De westkust van de Algarve ging af en logischer wijs werd er door de judges van de Holland Surfing Association een ‘call’ gemaakt in samenwerking met een lokale surfguide van de Atlantic Riders. In solide surf op een beachbreak ten noorden van Arrifana werden de eerste drie heats gesurft.

JAN_5011

Vervolgens werd de Surf Off verplaatst naar een beachbreak ten zuiden van Arrifana met een goede hoogwater bank. Bij de heren werd het een strijd tussen Remi Petersen, Kaspar Hamminga, Roy van Eijk, Pepijn Tigges, Tom Boelsma en Pascal van der Mast. Remi Petersen maakte veel indruk met zijn gevarieerde repetoire aan moves. Hij won drie heats  en was super amped. Quote Remi halverwege de Surf Off: “Dit zijn de beste surfcondities die ik ooit heb gehad in een wedstrijd”.

Op een gedeelde nummer twee eindigden Pascal van der Mast en Kaspar Hamminga. Pascal had een van de hoogste scores van de dag met drie top to bottom twaalf uurtjes. Kaspar had de pech om twee dagen voor de Surf Off een ingescheurde trommelvlies op te lopen. In de laatste heat kwam Kaspar los en werd hij eerste na een mooie battle met Tom Boelsma.

JAN_5572

Roy van Eijk aka De Beuker surfte zich met power moves op een keurige vierde plek wat recht geeft op een plekje in het team. Tom Boelsma, de jongste van de heren, imponeerde met zijn mooie stijl maar werd helaas net vijfde. Zesde werd Pepijn Tigges waarop beide heren op de reservebank komen te zitten.

JAN_4470

Bij de dames was het drie heats super spannend. Mirna Boelsma, Dominga Valdes en Eveline Hooft waren zeer aan elkaar gewaagd. Dominga had de pech om in de freesurf die ochtend een bomba op haar hoofd te hebben gekregen, resultaat een ingescheurde trommelvlies… De laatste heat van de dag, vlak voor zonsondergang, streden de dames voor een plekje in het Nederlands Team van het Surf Topsport Centrum. Mirna maakte veel indruk met super solid turns en werd eerste. Aanstormend surftalent Eveliene Hooft, 16 jaar oud, werd tweede.

Vandaag traint het team in het zuiden van de Algarve. Op zoek naar offshore omstandigheden werkend aan het teamgevoel en skills. De World Surfing Games lonkt aan de horizon.

Alle foto’s zijn gemaakt door Jan Bijl.

Ruurd Mosterd

Bondscoach Nederlands Surfteam

Recente posts
Topsport Talent School

Topsport Talent School – sporten en leren tegelijkertijd. Die gouden plak wil je halen, maar je schooldiploma natuurlijk ook! Met ons Topsport Talent-programma op het Segbroek college combineer je topsport met school. Voor meer informatie neem contact op met het Segbroek College. Coördinator Topsport: Dhr. T. Bruggeling/ brg@segbroek.nl STC manager: Dhr. M. Levenbach/ 06-28776728 Landelijke […]

UKPSA, Porthcawl

Vanuit de surf tour commissie zijn we bezig met het organiseren om deel te nemen aan het UKPSA , Porthcawl event in de herfstvakantie (do 17 t/m wo 23 oktober). Zes talenten hebben zich hiervoor aangemeld en bereiden zich voor op deze wedstrijd. https://ukprosurf.com/surf-event/uk-school-surf-championships/  

ONDERSTEUND DOOR