STC Selectiedag 2019

Het Surf Topsport Centrum (STC), onderdeel van de Holland Surfing Association, houdt weer een selectiedag voor nieuw surftalent!

 

Voor wie?

-Ben jij een gevorderde surfer met aantoonbare surfskills?

-Ben je in goede conditie, fysiek sterk en beschik je over een flinke dosis doorzettingsvermogen?

-Heb je de ambitie om tot de surftop van Nederland te behoren?

-Heb je wedstrijdervaring en ben je stoked om aan (inter-)nationale surfwedstrijden deel te nemen?

Dan zien we je graag op zaterdag 26 januari a.s. om 10.00 uur bij Jumpteam Scheveningen.

 

Wat is het STC?

Het STC talentprogramma stelt zich ten doel om Nederlandse topsurfers op hoog niveau de surfsport  te laten beoefenen. Middels wekelijkse intensieve training ontwikkelen en verfijnen talenten hun surfskills.  Hiermee bereiden zij zich voor op wedstijden op nationaal en internationaal niveau.

STC staat voor hoge (topsport)kwaliteit, aandacht voor de individuele ontwikkeling én veiligheid. Wij werken met kleine teams met een trainerscrew die kwaliteit hoog in het vaandel heeft.

 

Let op:

Het STC biedt komend half jaar ruimte aan 6 nieuwe talenten, verdeeld over de onderstaande teams:

4 talenten voor team Micro Groms (t/m 12 jaar)

1 talent voor team Groms (t/m 14 jaar)

1 talent voor team Junioren (t/m 16 jaar)

 

De selectiecriteria zijn dit jaar aangescherpt. Ben jij een aanstormend toptalent en denk jij in aanmerking te komen voor de het STC? Meld je dan aan bij Robert de Roode via robert@hsa.nl en vermeld je naam, leeftijd, geslacht en adresgegevens.

 

Procedure

De STC-selectiedag vindt plaats op zaterdag 26 januari as van 10.00-12.30 uur bij Jumpteam Scheveningen. Deze dag gaat ongeacht de weerscondities door. De selectiecommissie baseert zich op de volgende vaardigheden: surfen, carven op de boulevard, conditie. Daarnaast vindt er een gesprek plaats over je surfkennis en motivatie. Nodig: surfboard, wetsuit, carver, sportoutfit, handdoek, eten en drinken. Zorg dat je voorbereid en goed uitgerust bent.

 

Uitslag

Op dinsdag 29 januari a.s. wordt de uitslag bekend gemaakt. Indien je bent aangenomen, start je met een halfjaar contract (€175,-). Na dit half jaar vindt er een evaluatie plaats waarna besloten wordt of er tot verlenging wordt overgegaan. Tot slot, toelating van STC brengt ook een verplicht lidmaatschap van de HSA met zich mee (€35,- per jaar)

Recente posts
UKPSA, Porthcawl

Vanuit de surf tour commissie zijn we bezig met het organiseren om deel te nemen aan het UKPSA , Porthcawl event in de herfstvakantie (do 17 t/m wo 23 oktober). Zes talenten hebben zich hiervoor aangemeld en bereiden zich voor op deze wedstrijd. https://ukprosurf.com/surf-event/uk-school-surf-championships/  

Organisatie Surf Tour Commissie

De organisatie van het vervoer en de onderkomens van de STC jeugd is vanuit de STC belegd bij de Surf Tour Commissie. Deze groep bestaat uit 7 ouders van de jeugd van STC en de manager van het Surf Topsport Centrum Robert de Roode. De Surf Tour Commissie heeft alleen tot doel om de reis […]

ONDERSTEUND DOOR