Nieuwe Topsport manager HSA – Surf Topsport Centrum

Aankomend seizoen zal Robert de Roode de nieuwe rol van Topsport manager HSA op zich nemen. Robert is voor velen van ons geen onbekende in de surfwereld! Hij zal zich vanaf het najaar van 2018 vol enthousiasme zal gaan richten op het optimaal ondersteunen en ontwikkelen van de Nederlandse surftalenten van het STC & TTS. Robert zal deze functie vervullen als vrijwilliger van de HSA.

Samen met Robert kijken wij uit naar een frisse en nieuwe start voor zowel het STC als de Nederlandse Surf Topsport. 

 

Over Robert:

 

Robert de Roode (1963) groeide vanaf zijn tienerjaren op in Californië. Daar ontstond op jonge leeftijd zijn liefde voor surfen. Als lid van het ‘Pacifica Highschool surfteam’ was Robert een sterke wedstrijdsurfer en vaste deelnemer aan de regionale High School Surfcompetitie. In deze periode werd Robert ook opgeleid tot lifeguard. Rond 1987 verhuisde Robert met zijn familie terug naar Nederland waar hij samen met zijn oudere broer Eric de surfstijl uit Californië introduceerde op hun nieuwe spot in Scheveningen aan de Hollandse Noordzee. Vanaf die tijd tot eind jaren ’90 waren ‘de gebroeders De Roode’ een fenomeen in de Nederlandse surfscène. Als echte classic longboarders regeerden zij in afwisseling het klassement. Daarnaast nam Robert, als lid van het Nederlands team, ook jaren deel aan Europese en internationale surfwedstrijden (o.a. Ierland, Biarritz). Het reizen voor deze wedstrijden combineerde Robert graag met verre trainingsstages (Hawaï, Costa Rica, Mexico, Californië, Brasil, Sri Lanka en veel hotspots in Europa). In de jaren die volgden vroeg de HSA hem om zijn expertise en ervaring te delen: hij werd in 1996 begeleider en surfcoach van het Hollandse juniorenteam. Vanaf die tijd werd Robert ook om zijn ervaring en expertise gevraagd als (ISA gecertificeerd) surfcoach en headjudge binnen de internationale surfwereld.

 

Sinds 2017 begeleidt en coacht Robert vanuit zijn bedrijf GlobalSurfCoach, Nederlandse surftalenten middels een, voor Europa uniek totaal concept (training in zee en in zijn gym; wedstrijdbegeleiding, mentale coaching & video-analyse).

Naast dit alles is Robert ook nog geregeld te vinden in het water.

 

Recente posts
Topsport Talent School

Topsport Talent School – sporten en leren tegelijkertijd. Die gouden plak wil je halen, maar je schooldiploma natuurlijk ook! Met ons Topsport Talent-programma op het Segbroek college combineer je topsport met school. Voor meer informatie neem contact op met het Segbroek College. Coördinator Topsport: Dhr. T. Bruggeling/ brg@segbroek.nl STC manager: Dhr. M. Levenbach/ 06-28776728 Landelijke […]

UKPSA, Porthcawl

Vanuit de surf tour commissie zijn we bezig met het organiseren om deel te nemen aan het UKPSA , Porthcawl event in de herfstvakantie (do 17 t/m wo 23 oktober). Zes talenten hebben zich hiervoor aangemeld en bereiden zich voor op deze wedstrijd. https://ukprosurf.com/surf-event/uk-school-surf-championships/  

ONDERSTEUND DOOR