Battle voor Nederlandse surftop

IMG_3969

Voor het eerst in de historie van het Nederlandse surfen zal een Nederlands Surfteam deelnemen aan de World Surfing Games. In de bakermat van de Europese surfhistorie, Biarritz (Frankrijk), vindt van 20 t/m 28 mei 2017 het wereldkampioenschap voor landenteams plaats.

De Nederlandse surftop strijdt deze week (1 t/m 4 maart 2017) in Portugal voor een plekje in de definitieve selectie. Het team verblijft bij Surflife Atlantic Riders aan de westkust van de Algarve.

Er wordt een Surf Off gehouden waar in totaal negen surfers (6 heren en 3 dames) aan deelnemen. Alle surfers surfen in een raam van vier dagen in totaal drie heats, de judges van de Holland Surfing Association zullen de surfers jureren op hun skills. De beste vier heren en de beste twee dames zullen in mei 2017 afreizen naar Frankrijk.

De volgende surfers strijden voor een plekje in het Nederlands Surfteam: Mirna Boelsma, Dominga Valdes , Eveline Hooft, Remi Petersen, Kaspar Hamminga, Tom Boelsma, Pepijn Tigges, Roy van Eijk en Pascal v/d Mast.

Het Nederlands Surfteam is onderdeel van de Holland Surfing Association en het Surf Topsport Centrum. Het team is powered by Surflife, Den Haag Topsport en Helm Autoverhuur.

Recente posts
UKPSA, Porthcawl

Vanuit de surf tour commissie zijn we bezig met het organiseren om deel te nemen aan het UKPSA , Porthcawl event in de herfstvakantie (do 17 t/m wo 23 oktober). Zes talenten hebben zich hiervoor aangemeld en bereiden zich voor op deze wedstrijd. https://ukprosurf.com/surf-event/uk-school-surf-championships/  

Organisatie Surf Tour Commissie

De organisatie van het vervoer en de onderkomens van de STC jeugd is vanuit de STC belegd bij de Surf Tour Commissie. Deze groep bestaat uit 7 ouders van de jeugd van STC en de manager van het Surf Topsport Centrum Robert de Roode. De Surf Tour Commissie heeft alleen tot doel om de reis […]

ONDERSTEUND DOOR