Eurosurf Junior 2018: de selectieprocedure

In de nazomer van 2018 staat de Euro Surf Juniors op het programma. Het Europees Kampioenschap golfsurfen voor junioren zal dan plaatsvinden in Noorwegen.

Vooruitlopend op dit evenement is het Surf Topsport Centrum, namens de Holland Surfing Association begonnen met het opzetten van richtlijnen voor kwalificatie van dit evenement.

Surfers die opvallen in de categorieën t/m 18 jaar, t/m 16 jaar, t/m 14 jaar en meisjes onder 18, zullen na de laatste stop van de NK-surftour een uitnodiging ontvangen voor twee selectietrainingen, respectievelijk één in november en één in december.

Voor bovenstaande divisies is de HSA opzoek naar twee atleten per divisie, daarnaast is de kans aanwezig dat deze atleten ook de plaatsen vervullen in de divisies longboarden en bodyboarden.

In overleg is besloten dat een atleet niet meer dan één positie vervult in de surfdivisies. Oftewel, er wordt gewerkt met een compleet surfteam, met acht atleten.

Om de overal winnaars van de NK-surftour te belonen, is er besloten dat de nummers 1 van de Junioren- en Gromdivisies rechtstreeks geplaatst worden binnen het Nederlands Juniorenteam. Zij worden echter wel geacht mee te trainen tijdens de selectieprocedure, als onderdeel van de teamvorming.

Een laatste side-note: wildcards kunnen vergeven worden aan atleten die niet konden deelnemen aan de NK-surftour, omdat zij bijvoorbeeld voor wedstrijden of trainingsstages in het buitenland verbleven. De Euro Junior commissie bepaald of deze wildcard toegang geeft tot de selectietrainingen, of dat deze wildcard een rechtstreekse plaats binnen het juniorenteam oplevert.

Bovenstaande foto (Jan Bijl) is gemaakt tijdens de trainingsweek van het Junioren team in voorbereiding voor de Eurosurf Junior in Marokko in 2016. Coaches Daniel Spaans (links) en Kaspar Hamminga (midden) en teammanager Quentin Verseput (rechts) zijn er deze editie ook weer bij. 

Recente posts
Topsport Talent School

Topsport Talent School – sporten en leren tegelijkertijd. Die gouden plak wil je halen, maar je schooldiploma natuurlijk ook! Met ons Topsport Talent-programma op het Segbroek college combineer je topsport met school. Voor meer informatie neem contact op met het Segbroek College. Coördinator Topsport: Dhr. T. Bruggeling/ brg@segbroek.nl STC manager: Dhr. M. Levenbach/ 06-28776728 Landelijke […]

UKPSA, Porthcawl

Vanuit de surf tour commissie zijn we bezig met het organiseren om deel te nemen aan het UKPSA , Porthcawl event in de herfstvakantie (do 17 t/m wo 23 oktober). Zes talenten hebben zich hiervoor aangemeld en bereiden zich voor op deze wedstrijd. https://ukprosurf.com/surf-event/uk-school-surf-championships/  

ONDERSTEUND DOOR