Eurosurf Junior 2018: de selectieprocedure

In de nazomer van 2018 staat de Euro Surf Juniors op het programma. Het Europees Kampioenschap golfsurfen voor junioren zal dan plaatsvinden in Noorwegen.

Vooruitlopend op dit evenement is het Surf Topsport Centrum, namens de Holland Surfing Association begonnen met het opzetten van richtlijnen voor kwalificatie van dit evenement.

Surfers die opvallen in de categorieën t/m 18 jaar, t/m 16 jaar, t/m 14 jaar en meisjes onder 18, zullen na de laatste stop van de NK-surftour een uitnodiging ontvangen voor twee selectietrainingen, respectievelijk één in november en één in december.

Voor bovenstaande divisies is de HSA opzoek naar twee atleten per divisie, daarnaast is de kans aanwezig dat deze atleten ook de plaatsen vervullen in de divisies longboarden en bodyboarden.

In overleg is besloten dat een atleet niet meer dan één positie vervult in de surfdivisies. Oftewel, er wordt gewerkt met een compleet surfteam, met acht atleten.

Om de overal winnaars van de NK-surftour te belonen, is er besloten dat de nummers 1 van de Junioren- en Gromdivisies rechtstreeks geplaatst worden binnen het Nederlands Juniorenteam. Zij worden echter wel geacht mee te trainen tijdens de selectieprocedure, als onderdeel van de teamvorming.

Een laatste side-note: wildcards kunnen vergeven worden aan atleten die niet konden deelnemen aan de NK-surftour, omdat zij bijvoorbeeld voor wedstrijden of trainingsstages in het buitenland verbleven. De Euro Junior commissie bepaald of deze wildcard toegang geeft tot de selectietrainingen, of dat deze wildcard een rechtstreekse plaats binnen het juniorenteam oplevert.

Bovenstaande foto (Jan Bijl) is gemaakt tijdens de trainingsweek van het Junioren team in voorbereiding voor de Eurosurf Junior in Marokko in 2016. Coaches Daniel Spaans (links) en Kaspar Hamminga (midden) en teammanager Quentin Verseput (rechts) zijn er deze editie ook weer bij. 

Recente posts
Inschrijven NK Golfsurf 2019

De inschrijving is geopend, meer informatie over de deelnemers volgt zo snel mogelijk. Ook de Surf off in Frankrijk wordt hard aan gewerkt. http://nksurftour.nl/2018/inschrijven-2/

Tim Binkhorst

Welkom Tim in het STC coach team. Tim is onze tweede fysiotherapeut. Zijn rol is om samen met Dexter een beter integratie van grondmotorische eigenschappen in de STC trainingen te implementeren. Tim gaat van start vanaf 3 maart 2019.

ONDERSTEUND DOOR